Lancering Happy Stones Borger Hunebedhoofdstad

Landelijke corona-rage arriveert ook in Borger Hunebedhoofdstad, tuurlijk kan Borger niet achterblijven! Het dorp wat zich Hunebedhoofdstad mag noemen en wereldwijd bekend staat om zijn stenen, heeft nu ook een eigen Facebook en Instagram pagina “Happy Stones Borger
Hunebedhoofdstad”.


Wat is “Happy Stones”? Happy Stones zijn beschilderde stenen die je overal kunt vinden. Je mag
deze steen meenemen, je mag hem zelf houden of je legt hem weer op een andere plek neer zodat iemand anders er weer blij van kan worden. Als je een steen gevonden hebt plaats je een foto op de Facebook pagina, gebruik hierbij de hashtag #happystonesborger zodat iedereen het kan zien en de steen kan volgen! Ook is het leuk om de steen op een hele andere plek weer te plaatsen zodat hij een heuse wereldreis ondergaat! Je mag natuurlijk ook zelf stenen beschilderen en plaatsen!


Natuurvriendelijk
Wie mee wil doen, moet zich aan een paar ‘spelregels’ houden. Zo mag er alleen verf of stiften op waterbasis gebruikt worden. Ook glitter of stickers zijn niet toegestaan. Het moet zo
natuurvriendelijk mogelijk zijn. Verder is het belangrijk dat je de stenen goed schrobt, voordat je
aan de slag gaat. Je kunt acrylverf gebruiken, maar er zijn ook speciale pennen die je kunt
aanschaffen. Even een spraylak eroverheen en klaar! Voor stiften, verf en spraylak kunt u onder
anderen terecht bij de Bruna, Hunebedcity en Hubo Blok in Borger. Voor stenen moet u even
opzoek in de natuur. De grootte van de steen maakt niet uit, je ziet ze wel van 20 centimeter!


Introductie Actie Ondernemers Borger
Wij als bestuur van de Ondernemersvereniging Borger werden er door onze “Pietje Bell” van het
dorp Alex Eding op geattendeerd of wij op de hoogte waren van deze rage. En hijzelf was
afgelopen week ook al actief begonnen met het beschilderen van diverse stenen. Nu leek het ons leuk om hier een leuke actie aan te koppelen, aldus Laurens Oldenbeuving bestuurslid van de ondernemersvereniging Borger. Gezien alle kinderen niet naar school kunnen en veel thuis zijn leek het ons een leuk idee om hier wat voor te organiseren.


Wat houdt de actie in?
Het is de bedoeling dat kinderen uit Borger en omgeving een steen gaan beschilderen met iets wat zij vinden passen bij Borger Hunebedhoofdstad op hun mooiste en creatiefste manier. Deze
kunnen ze de komende 2 weken inleveren bij De Slijterij in Borger, met een briefje met de naam
van de kunstenaar of kunstenares de leeftijd en het telefoonnummer van hun ouders. Na de twee weken gaat een onafhankelijke jury beslissen wie de mooiste “Happy Stone” van Borger heeft gemaakt. De jury zal dit beoordelen in 3 leeftijd categorieën. De derde prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 20,00, de tweede prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 30,00 en de eerste prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 50,00 deze zijn te besteden naar keuze bij 1 van de winkels in Borger.


Na de prijsuitreiking zullen we de stenen verspreiden in het Dorp en kan iedereen ze gaan zoeken!